"Soha többé nem engedem meg magamnak, hogy annyira szeressek valakit, hogy elvesztése fájjon."
"Soha többé nem engedem meg magamnak, hogy annyira szeressek valakit, hogy elvesztése fájjon."

Web-szabadság, marketing, egy újabb blog, 1 volt pizza-futártól.

Ez a blog most arról szól,miként lettem egy hónap alatt pizza-futárból blogger, és kik segítettetek ebben.

Minden decemberben kezdődött, egykori otthonomban, Szegeden, azon belül is Tápén, a Tisza parton, a Sárgán…

Abban az időszakban utolsó napjaimat húztam már, mint pizza- futár, bár ezt még én sem tudtam biztosan, de a végét akartam már, de nagyon.

Igazság szerint már azt megelőzően másfél évvel azelőtt szögre kellett volna akasztanom a slusszkulcsot!

Nem tettem meg, mert gyáva, önző, erőtlen és hitetlen voltam ezt a döntést meghozni!

  • Gyáva, mert féltem 48 évesen új munkahely után nézni…
  • Önző, mert nem akartam akkori pozíciómat elveszíteni…
  • Erőtlen, mert behódoltam annak, ami elől mindig is elhátráltam…
  • Hitetlen, mert nem hittem magamban, hogy képes lehetek változni, változtatni még az életemen…

Innentől kezdve álltam ki a lejtő szélére….ahonnan aztán ahogy a nagy könyvben le van írva, nem volt megállás…

Ezért aztán nem győzöm hangsúlyozni, amit már korábban írtam az egyik bejegyzésemben, hogy figyelj a jelekre, figyelj önmagadra, hogy az vagy e még, akit szerettél önmagadban, akinek az egyéniségére büszke voltál, és voltak mások is, Rád!

Figyelj a barátaidra, a kollégáidra, a társadra, párodra, mert ha ők másként viselkednek már veled, másként viszonyulnak hozzád,  egyáltalán nem biztos, hogy ők változtak meg! Annak a jele lehet az is, hogy te magad tévedtél rossz útra. De most tényleg, komolyan mondom, legyél nyitott, és láss élesen, bármikor, bármilyen helyzetben, mert átverhet a látvány, amit önmagadról látsz…

Szóval én húztam az időt, a türelmet magammal és másokkal szemben is, kollégáimmal , és akkori barátnőmmel kapcsolatosan is.

Bűn és bűnhődés, aztán a vezeklés következett…

Ezt milyen egyszerű így leírni, és mennyire szörnyű volt átélni, hónapokon keresztül, na mindegy is….

Egyik blogom témája már pedig éppen ez lesz, a kommunikáció fontossága , a nyíltság, az őszinteség megléte, avagy éppen hiánya egy közösségben, baráti viszonyban, társkapcsolatban. Mert ezeken sorsok dőlhetnek el, kapcsolatok mehetnek szét, baráti viszonyok szűnhetnek meg.

Na de már megint elkanyarodtam a témától, ne hari!

Szóval decemberben már nagyon kínlódtam, de fogalmam sem volt mitévő legyek magammal.

Egyszer csak arról értesültem, hogy egyik volt kollégám pizzériát nyitott…

Fiatal, jóravaló, rendes srác ez a Janó, de hogy ilyen bátor húzásra szánja el magát, sose gondoltam volna!

Jó fej volt velem mindig is, számíthattam rá, de ami a legfontosabb: az ő hatására nyíltak ki a szemeim, kezdett pezsegni bennem a vér, hogy basszus, hát ha mert lépni, volt mersze belevágni, akkor én sem tökölök tovább, valamibe én is belekezdek!

Mivel a Jánosunk hatására ébredtem fel addigi Csipkerózsika álmomból, és köszönhetem az első inspirációt, én ezt most a köszönet mellett úgy viszonozom neki, hogy csak úgy, haveri alapon, hát leírom azt, hogy neki van az a > Husky nevű kajáldája Szegeden!

 

Szegediek!!! Rendeljetek tőle sokat, sokszor, legalább annyira legyen tele a zsebe, hogy neki se kelljen többet visszamennie  pizza-futárnak!!! 😛

Innentől kezdve indult be az agyam, a sejtjeim mozgásba lendültek!

Agyaltam, mint az állat, pörögtem ezerrel! Jöttek a gondolatok, és mentem is fel a netre, mert hogy az első ötlet az volt: nyitok én is egy házhoz-szállításos pizzériát! 🙂

Szegeden, Algyőn, Vásárhelyen, vagy akár még itthon is a garázsba! Néztem a konkurenciákat, miket árulnak, és főleg azt, hogy miket nem…arra mentem rá a keresőben. Aztán néztem üzlethelyiségek bérleti jogait, az üzemeltetéshez szükséges cuccok árait is.

Közben olyan honlapra tévedtem, ahol meg már a mozgó árusítással kapcsolatos témákat boncolgatták. Akkor váltottam, ezeket nézegettem, mert ez kevésbé tűnt befektetésileg kockázatosnak, mert úgy gondoltam, ha nem jön be az üzlet, akkor maximum eladom a büfékocsit.

De még mindig nem éreztem azt az igazi érzést, hogy kiugrom a bőrömből, mert megtaláltam a kiutat a jövőm felé.

Tovább mocorogtak az agysejtjeim… Beütöttem azt a google-ba, hogy vállalkozási ötletek… Na, erre aztán volt annyi találat, mint csillag az égen…

Egyszer csak a sok oldal közül leragadtam az egyiknél, hosszabban, mint a többinél, és már azon vettem észre magamat, hogy egy jó órája rá sem gyújtottam…

Na, itt már rendesen izgatott lettem a rengeteg ötlet kapcsán csak úgy

bizsergett a fenekem a székben, éreztem akkor már hogy itt valamit tennem kell!!!

Harcra fel!

És csak olvastam és olvastam, és szívtam magamba az okosságokat!

Kérlek szépen, ez az oldal nem más, mint a > Minner, Mándó Milán tulajdonos, blogger alkotása!

Még szép, hogy nevén nevezem, mert ahogy nekem, úgy neked, és még sok mindenkinek segíthet kiutat találni az önzetlenül közreadott vállalkozási ötleteivel abból a szakadékból, ahol esetleg te is vagy!

Ennek a honlapnak, ennek az úriembernek köszönhetem, hogy teljesen más irányba vitte el addigi érdeklődési körömet, olyan terület felé invitált, amerre én még soha nem jártam. Írásaival bátorságot, pozitív szemléletével hitet és erőt adott, hogy merjek bele vágni olyan tevékenységekbe, amelyeket addig nem űztem. És bár mindig is szimpatizáltam egy-két olyan elfoglaltsággal, amiket ezen a helyen olvastam, sose lett volna bátorságom belevágni bármibe is. Mindig az volt jó, amiben éppen voltam, legalábbis sokáig ebben ringattam magamat.

Web, Marketing,Plugin,Title,Seo, stb… Szerinted hallottam én ezekről 3 héttel ezelőtt???

Hogy mik is ezek, és mire valók? Nem tudod? Olvasd el > korábbi írásomat!

Hát baromira nem…csak a Facebook, meg hírek, és időjárás, kb ennyi volt számomra az internet, a világháló.

Aztán olvastam más cikkeket is.. Akkor már voltak ötletek, de hogyan kellene ezeket kivitelezni…

Ekkor bukkantam rá a > WPKurzus nevű oldalra, Nagy Attilával az élen…

Részére is kijár a hála, hiszen nála meg már a blogolással kapcsolatos, részletes útmutatást köszönhetem, hogy mindazokat az ötleteket, amiket Milántól kaptam, Attilánál válthattam át a gyakorlatba, és nem utolsó sorban azt is neki köszönhetem, hogy egyáltalán beindíthattam a honlapot.

Ugyanis az ő ajánlása révén ismertem meg a > NetMasters nevű céget, tárhely-szolgáltatót, akiktől bérlem a tárhelyet, és kaptam a domain nevet, és persze ingyen feltelepítve a WordPress-t. Nem csalódtam bennük, mert nagyon segítőkészek, és nem mellékesen türelmesek is egy olyan hozzá nem értő emberrel szemben, aki voltam én anno, kinek fogalma nem volt arról, hogy mit kezdjek most ezzel a tárhellyel. Hívtak telefonon, hívtam én is őket, visszahívtak, messengerben értekeztünk, amíg végre hátra dőlve vigyorgó arccal élvezhettem a honlapomat, a még tök üres web-oldalt. 😀

Eztán leltem rá  a > Honlapra fel!– oldalra, Szilágyi Balázs blogjára.

Hát tőle meg aztán magát a honlap készítést tanultam meg a semmiből, a nulláról! Annyira durva, hogy oktató-videóján keresztül simán össze tudtam hozni! Persze ami neki 1 óra volt, az nekem 1 nap! 😀

És még az a rengeteg okosság, amiket tőle is megtanultam….

Emlékszel (persze ha csak akkor , ha olvastad korábbi > blog-bejegyzésemben ) hogy azt írtam: annyi minden jót, szépet, és hasznosat kaptam idegen emberektől, amikor nagy szarban voltam, amikor mélyebbre már nem is süllyedhettem volna…

Amikor neki álltam a neten keresni az utam, az általam változtatásra ítélt életemben, ezek a remek emberek mind-mind segítségemre siettek, úgy, hogy közben erről nem is tudtak…

Azon felül, hogy írásaik, cikkeik, blogjaik révén fontos információkkal szolgáltak, utat mutatván egy más életforma, tevékenységi kör felé, privát üzenetekben is segítőkészek voltak, amikor valamiben elakadtam, vagy nem értettem valamit.

Úgyhogy ezer köszönet és hála ezen Úriembereknek, RESPECT!!!

Személyes tapasztalataim okán mondom azt, hogy a való életben annyira le tudja kezelni az ember a másikat, válaszra sem méltatja, nemhogy segíteni a másikon, persze mint mindig, vannak kivételek, és tudom, azért nem ez a jellemző. De azt nem gondoltam volna, hogy az éteren keresztül ennyi jó fej emberrel hoz össze a sors, hogy figyelmesek és segítőkészek! Erre is lehetne felhozni bőven ellenpéldát, lásd, ha egy hivatalt, ügyfél-szolgálatot hívsz fel, írsz nekik, stb.

Ezeket azért meséltem el neked, hogy lásd, megtapasztald, hogy igenis van kiút, van választási lehetőség, van esély, ha egyszer úgy döntesz, hogy szögre akasztanád azt, amit már évek óta vonszolsz magaddal!

Rossz meló, még rosszabb melóhely, belefásultság a mindennapok egyformaságába, ha eleged van abból, hogy a királyok kutyája vagy, és nem a kutyák királya!

Le a lánccal!
  • Ha szabadságra vágynál, több kreativitás van benned, mint amennyit kiadsz magadból..
  • Ha fojtogat az a kötöttség, hogy beosztott, alkalmazott vagy, és önállóságra vágynál..
  • Ha szeretnél végre alkotni, ne adj isten marandót hagyni magad után, akkor merjél váltani, merjél tanulni, merjél kérdezni, és legyél nyitott az ötletekkel, kihívásokkal szemben!
  • És ne legyél rest tanácsot, segítséget kérni azoktól, akik ebben jók, nagyon jók…
  • És bízz embertársaidban, még ha nem is ismered őket, mert csak a monitor köt össze titeket virtuálisan. Meglehet, többet adnak, nyújtanak neked, mint azok, akiket évek-netán évtizedek óta ismersz személyesen, és barátodnak tekinted őket….

Hogy mit csinálsz, merre visz az utad, illetve melyiket választod, ha a keresztúthoz érkezel, az csak rajtad áll!

Légy bátor és kitartó, ne add fel az elveid, merj változni, változtatni, még ha ez lemondásokkal, kezdeti kudarcokkal is járhat..

Mert ez sem tuti siker-recept, az tény!

De rajtad áll, vagy bukik, hogy feladod, és mész vissza a gyötrő, előző életedbe! Még ha olykor rögös is ez az út, de elhivatottsággal, akarattal, hittel , kitartással az lehetsz, és azt csinálhatod, ami mélyen legbelül mindig is ott volt- és most is ott van benned, amit úgy hívnak:

szabadság, alkotás, önmegvalósítás…

Ha olvastad előző írásaimat, akkor ismerős lehet a mottóm:

okulj a hibáimból, meríts az erényeimből!

Kedves Olvasom! Gondolkozz el, rágd át eszmefuttatásomat, és ha egyszer azt érzed, váltani kell, ne tétovázz, tedd meg a lépést egy új világ felé! Jó utat hozzá!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük